Grafológiai művészportrék elismert színészek, zenészek, írók, azaz híres Kossuth díjasok kézjegyei

Meghívó

Szeretettel meghívom Önt a 2016. június 16-án 15:00 órakor megnyíló “Grafológiai művészportrék elismert színészek, zenészek, írók, azaz híres Kossuth díjasok kézjegyei” Bokor Ildikó grafológus kiállítására.

Helyszín: Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkorház (Gyula) Pándy Galéria. Gyula, Semmelweis u. 1.

Boróka Kultúrális Egyesület szervezésében

Kiállításmegnyitó Bokor Ildikó grafológiai elemzései elé – Ábrahám György

Igen tisztelt ifjak és kevésbé ifjak, akik eljöttünk ide mindahányan.

Felolvasok egy Swedenborg idézetet: „… az angyalok beszéde bölcs, mert az belső gondolkodásukból származik, s az ő belső gondolkodásuk bölcsesség, minthogy belső érzelmük a szeretet…”

Kiről is van szó? Ki másról ?Bokor Ildikóról. Aki betegként többször megfordult már e falak között. Pontosabban a kórház falai között. Keveseknek adatik meg, hogy, hogy másként, mint betegként, alkotóként is ide kerüljenek e falak közé, e falakra.

Ildikónak sikerült. Egy egészen különleges módon, grafológus elemzőként került kartonokra, s azzal e falakra.

Ki is ő, s mi a grafológia?

Magyar emberként született Nagyváradon, 1970 június elsején Romániában.18 éve él e földön nálunk, 15 éve magyar állampolgár. Iskoáit Váradon, középiskoláját, az Ady Endre Gimnáziumban végezte, aztán hajlamainak engedelmeskedve a Kolozsvári Teológiai Akadémiára iratkozott be és 1996- ban szerzett teológiai képesítést . Emellett a Partiumi Egyetemen 1996-ban német nyelvtanári diplomát kapott. Nem mindig közlekedett kerekes székkel. Az élet gyerekes tréfái közé tartozik, hogy így bünteti az ártatlanokat. A szorgalmasokat azonban nehéz eltántorítani céljaiktól. Ildikó sem alkudott meg az élettel, nem hagyta magát és főleg nem, abba a tanulmányait. Az izgalmas különlegességek közül a grafológiát választotta. Az Egri Tanárképző Intézet grafológus szakasszisztensi szakán 2005-ben grafológiai képesítést nyert. Emellett törhetetlen akaratát és küzdöképességét bizonyítja, hogy a Bárczi Gusztáv Gyógypedagóhiai Fóiskolán asszisztenként is bizonyosságot tett beleérző képességeiből.

Jelenleg tehát grafológus és szakasszisztens, felsőfokú képesítéssel német és román nyelvből és egészen kiváló magyar nyelvismerettel. Erről mi sem ad nagyobb bizonyosságot, mintha elolvassák azokat a jellemzéseket, amik a falakon találhatók és egy aláírásból emberi jellemeket, képességeket tulajdonságokat, adottságokat következtet ki. Egészen extra következtetésekre képes a kézírás elemzés. Csak egy példát mondok: Erkel aláírásának elemzésénél vettem észre azt, hogy az elemző épp azt fejti ki, hogy Erkel m betújének mindhárom lába egyenlő hosszú. Mindegyik láb jelent valamit, az egyik önmaga, a másik a társadalaom, a harmadik a család iránti elkötelezettségét, s az egyenlő hosszúság az egyenlőséget adja vissza. Csak még egyet::” a kisbetűvel írott nagy kezdőbetű a kifinomúlt fejlett intelligenciát jelenti”. Sose hittem volna el, ha nem leírva látom. Hogy kézjegyből, betűből emberi jellemre, intelligenciára, képességre lehet következtetni. Hosszas, türelmes tanulmányozást követően, kellő beleéleéssel, megfelelő ember- és lélekismerettel.. Ami Ildikónak életútjáből, sorsából, iskoláiból mintegy következik.

Rettenetesen komolyan veszi, amit csinál. Folyamatosan gyűjti az aláírásokat, készíti az elemzéseket és publikál. Az Országos Grafológiai Intézet szaklapjában 2008-ban övé lett a legjobb publikáció. 2010-ben pályázott a z Erkel Ferenc személyiségkutató pályázaton és az + Erkel Ferenc, mint tudós+ című pályamunkával díjat nyert. Ezt olvasta Márta István zeneszerző, aki viszont Erkel Ferenc 200 éves bicentenárumi évfordulójára kapott a Gyulai Várszínháztól megbízást zenemű összeállítására és annyira jellemzőnek érezte Erkel ismertető jegyeit összefoglaló Ildikó sorokat, hogy bedolgozta a zenemű szövegkönyvébe. Azóta a Erkelen kívül, a róla készült, BEST OF ERKEL zenemű, Márta István és vele, Bokor Ildikó halhatatlan.

Hadd szóljak egy keveset magáról a kiállításról is, ami páratlanul egyedi. Ezidáig csak a Gyulai Várszínház kamaratermében és a Százéves Cukrászdában került a falakra. Az utóbbi helyen egészen szerény formában.

Itt most 21 művész, köztük az előbb említett Márta István zeneszerző, Márai Sándor író, Simonyi Imre költő, Fekete Vince író,Takács Katalin, Tompos Kátya, Haumann Petra, Csákányi Eszter színművésznő, Eperjes Károly, Kolcsár József, Rudolf Péter, Makranczi Zalán, Trokán Péter, Száraz Dénes színművész, Binder Károly zongoraművész, Szentpéteri Csilla előadóműbvész, Halmos Béla népzenész és zenekutató, Miklósa Erika operaénekes, Tóth László fúvós előadóművész, Somogyi Tóth Sándor, előadó, Felméri Péter humorista, és Erkel Ferenc aláírása található kartonon és került elemzésre. Csak úgy lehet hozzájuk férni, ha az érdeklődők elolvassák. Ajánlom tegyék meg . Hihetetlenül érdekes és sajátosan izgalmas.Ne sajnálják a fáradságot. Férjenek hozzá. Bőven megéri.

A kiállítást megnyitotta és ajánlja mindenkinek: Gyulai Ábrahám

Híres emberek kézjegyei a Pándy Galériában – Gyulai Hírlap

Grafológiai portrékat állítottak ki a Pándy Galériában – Gyulai Hírlap

 

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..