Pesta nyúl és családja mosolyog rád a Simonyi téren

Elkészült a Boróka Magyar–Székely Kulturális Egyesület húsvéti installációja április 11-én a Simonyi téren. Mint megtudtuk, a dekoráció középpontjában ezúttal is Pesta nyúl áll, aki idén „családot alapított”.

Mint arról beszámoltunk, a gyulai Japánkert Barátok Köre Egyesület, a fürdővárosi önkormányzat és a Gyulai Hírlap idén is meghirdette Térteremtő húsvétolás című pályázatát. A felhívás célja, hogy Gyula frekventált terei húsvéti díszbe öltözzenek az ünnep idejére.

Bokor Ildikó, a Boróka egyesület elnöke lapunknak elmondta: rendszeresen részt vesznek a környezetszépítő pályázaton. Felidézte: a Simonyi teret másodjára díszítik fel, és volt olyan év, amikor a Szent Miklós parkot választották helyszínül.

– Nagyon jó ötletnek tartjuk a felhívást, amely kreatív feladat elé állítja az egyesületeket, közösségeket, és lehetőséget ad arra, hogy örömöt szerezzünk az embereknek – fejtette ki. Hozzátette, azért esett a választásuk a Simonyi-szobor előtti térre, mert a kórház szomszédságában található, így vélhetően sok beteg gyereket és felnőttet vidíthat fel a dekorációjuk.

Mint fogalmazott, a hagyományos falusi locsolkodások hangulatát szerették volna megidézni pályamunkájukkal. Mint megtudtuk, a téren található padon foglal helyet Pesta, a nyúl, aki idén feleséget és egy nyuszigyereket is kapott maga mellé. Az egyesület tagjai kézzel készült, matyóhímzéses agyagtojásokat és egy festményt is elhelyeztek a területen.

Bokor Ildikó elmondta: a dekoráció Orestyákné Buka Mária, Sütő Jánosné és Marosán Rózsa keze munkáját dicséri.

Az elnök érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy egyesületük több programmal is készül idénre. A tervek szerint irodalmi esteket, kiállításokat, fiataloknak szóló irodalmi tábort, színházi előadást és egy összművészeti napot is szerveznek a fürdővárosban.

Forrás: gyulaihirlap.hu

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..