Mozaik címmel nyílt tárlata a Boróka Kulturális Egyesületnek

 

A városi könyvtárban berendezett kiállítást december 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Bokor Ildikó elmondta, hogy a kiállítás az egyesület utolsó tárlata a 2018-as évben, amelyen a társaság tagjainak képzőművészeti alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Hozzátette, hogy a kiállítás azért kapta a Mozaik címet, mert a tagok egyéniségét és a felvonultatott alkotások sokszínűségét – mind témában, mind az elkészítés technikájában – hivatott jelképezni.

Mint mondta, a tárlat célja, hogy összefogja az egyesület művészettel foglalkozó tagjait, valamint lehetőséget biztosítanak számukra az érvényesülésre és a közönség előtti bemutatkozásra.

A kiállítást Fábián Irén képzőművész nyitotta meg, aki elmondta, hogy a képeket mindenképpen végignézte volna, de mivel felkérték, hogy nyissa meg a tárlatot, ezért más szemmel nézte a kiállított munkákat.

– Úgy érzem, hogy nagy szeretettel, körültekintéssel készültek a képek – mondta, majd hozzátette, hogy az összes alkotásban nagyon nagy értékeket fedezett fel. Hangsúlyozta, hogy megérintette az a mély elhivatottság, amely a festményekből és grafikákból tükröződik.

Fábián Irén többször is kiemelte: a legfontosabb, hogy az összes kiállító szeretettel alkot. A képzőművész az összes kiállított képről rövid elemzést mondott, majd a megnyitóbeszéd után Szép Mária, az egyik kiállító szavalta el egy versét.

A tárlatot december 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Forrás: Gyulai Hírlap

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..