Nagyváradi lapok estje

nagyvaradi_lapok_estje_03

A Boróka Magyar-Székely Kulturális Egyesület közreműködésével nagyváradi lapok szerkesztői mutatkoztak be a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az esemény során betekintést nyerhettünk a határon túli magyar kulturális élet rejtelmeibe, történeteken keresztül ráláthattunk, a különböző történelmi korok, helyzetek hogyan befolyásolták az újságírást. Fény derült arra, hogy a sajtószabadság a legfontosabb tényező manapság. Szóba került az is, hogy egyre kevesebb élő sajtó tud talpon maradni, mivel az informatika világa és az online lehetőségek egyre inkább kiszorítják a papír formátumot. Azért vannak, akik szokásaikhoz híven mégis megvásárolják a lapokat, mivel annak személyes varázsa van, ha a reggeli közben az ember lapozgathat.

Humoros kis történeteken keresztül igen komoly információkat tudtunk meg Rais. W. Istvántól a Bihari napló főszerkesztőjétől, például a Bihari naplót auditálták és napilapként 16000 eladott példányszámmal megelőzte a román lapokat a magyarlakta területeken. Kinde Annamáriától, a Várad havilap szerkesztőjétől megtudtuk, ő elsősorban irodalmár és költő, legújabb kötetéből – amelynek címe Hóbanévad – egy-két különleges verset is hallhattunk. Szűcs László, az Erdélyi Riport Közéleti és kulturális hetilap főszerkesztőjéről kiderült, hogy kiváló irodalmár, ő a Bolondok a parton című kötetét mutatta be. A pörgős-humoros, sok érdekes információval teli este mintegy két órán keresztül kötötte le a lelkes kis közönség figyelmét. Az est végén a szerkesztők felajánlották a lehetőséget, hogy szívesen fogadnak gyulai híreket, verseket, fiatal tehetséges írók, költők munkáit. E nemes felajánlást a Boróka Egyesület is támogatni fogja a közeljövőben egy versíró pályázat keretében.

A belépés ingyenes.

Forrás: gyulaihirlap.hu

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..