Közhasznúsági jelentés

A BORÓKA MAGYAR SZÉKELY EGYESÜLET 2014-es év munkásságának és KÖZHASZNÚ, gazdasági és kulturális tevékenységének beszámolóját tartja meg 2015 április 23. du. 18.30 órakor a Mogyorósi János Városi könyvtárban. Az éves közgyűlés elnöki beszámolóját a Boróka egyesület elnöke tartja meg.

Közgyűlést levezető elnök: Bokor Ildikó
Adminisztrációs munkatársként segítséget nyújt: főtitkár személyében Gyulavári György

Gazdasági tájékoztatót tart a gazdasági elnök asszony Szilágyi Sándorné Rózsika

Az éves mérleg bemutatása, amely megszavazásra és elfogadásra kerül.

Felügyelőbizottság elnökének Ábrahám György felügyelőbizottsági beszámolója a Boróka egyesület 2014-as évi gazdasági és közhasznú tevékenységéről.

A Boróka egyesület 2015-ös évi költségvetési tervezetéről tájékoztatót tart Gyulavári György főtitkár.

A meghívóban szerepelt napirendi ponton kívül egy plusz napirendi pontot iktatott be a vezetőség Előrehozott választás címen.

Indok: a tisztségviselő vezetőségi tagok változása, és az új alapszabály név és új PTK. szerinti változása.

18 személy alapító taggal indultunk 2011-ben, majd két év alatt 37 taggal gyarapodtunk a megalakuló közgyűlésünk óta, amely tagok közül 3 tagunk már kilépett, egy elhunyt.

2013-ban új felügyelő bizottsági elnök került megválasztásra, mivel magánjellegű okok végett a felügyelőbizottsági elnök Strausz Róbert lemondott hivatalosan.

A tisztelt közgyűlés a 2013 március 19.-én megtartott éves közgyűlésen új Felügyelő bizottsági elnököt választott Ábrahám György személyében. A tagok egyértelmű többségi szavazattal elfogadták FB. Elnöknek.

Tagdíjat befizettek 2014-es évit 24. Voltak akik 2015 elején pótolták be.

Meg szeretném köszönni a kedves tagok támogatását.

Közhasznú jelentésben:
Tagdíjbevétel, táborbevétel, 400.000.- Ft.
NEA működési pályázat.
Ebből 155.000.- Ft. adminisztrációs költség,
35.000.- Ft. reklámköltség,
165.000.- Ft. utazási költség,
45.000.- Ft. egyéb költségekre leszámlázva, könyvelve.

A 2014-AS ÉVI PROGRAMOK ISMERTETÉSE

A 2014.-éves tervekben szerepelt programok, amelyeket teljesíteni is tudtunk. A gyulai ÁBRAHÁM című kötet bemutatását, a kötet címe Önmagammal körbezárva, amely kötet egy kedves elnökségi tagunk, Ábrahám György 70 éves születésnapja alkalmából jelent meg. A programunk a gyulai 3. Civil7 keretén belül került megrendezésre, amellyel mi is részt vettünk a városi civil közösségek egyesületei közös rendezvénysorozatán.

A következő programunk SZŐNYI FERENC FÉLREVERT CSEND c. kötete, gyulai származású író költő műfordító, nyugalmazott nagykövet, házigazda Csomós Éva újságíró volt.

Volt egy gyermekrajz elemző programunk is GYERMEKNAP ALKALMÁBÓL amit a MJK. szervezett. A programjainkat folyamatosan a MJK-ban rendeztük és egy együttműködési megállapodást is aláírtunk a könyvtárral határozatlan időre.

2014 október 27.-én meg lett tartva a BORÓKA IRODALMI TÁBORUNK amit Fodor György tanár úr vezetett és vendégeink is voltak meg híva, határon túlról SZÉP MÁRIA TERÉZIA. Kocsány Roland újságíró és Bokor Ildikó aki a székely rovásírás grafológiai vonatkozását ismertette. Ebéd Family étterem. Szabad program: Várszínház látogatás, és záró pizza party.

Jövő tervei: Táborok folytatása, rajz, önismereti és irodalmi tábor. Kiállítások kép, és verses estek, már 2015 március 13.-án egy verses kép kiállítást teljesítettünk, aminek folytatása októberben lenne határon túli író és festő páros alkotásaiból.

Tervben vannak klubfoglalkozások, amelyek pályázati úton valósíthatóak meg ha megnyerjük. A PROGRAMJAINKAT A MJVK-BAN TERVEZZÜK TOVÁBBRA IS.

Határon túli galériákkal felvenni a kapcsolatot. Mukk kulturális egyesülettel Sepsiszentgyörgyön együttműködési megállapodást írni.

Ezúttal szeretném a tisztelt közgyűlést megkérni, hogy szavazza meg a mérlegünket és az új tervezetünket és fogadja el a beszámolót. Azonkívül bővültünk ma a közgyűlés alatt új tagokkal, akit szeretettel fogadunk, szavazzuk meg a belépésüket.

Köszönetet mondok minden résztvevő tagnak és elnökségi tagnak a jelenlétért és a munkájukért.

Az elnöki beszámolót tartotta:
Bokor Ildikó
elnök

Közhasznúsági jelentés

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..