Színes programokkal készül az őszre és a következő évre a Boróka Kulturális Egyesület

Előadásokra, kiállításokra és színházi bemutatóra várják a gyulaiakat

Idei és jövő évi programját ismertette a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban megtartott, szeptember 15-i sajtótájékoztatóján.

– Bokor Ildikó kiemelte, hogy már ősszel egy különleges programmal indítanak, Sardar Tagirovsy előadásával, aki az erdélyi magyar színházi kultúra szellemi világába vezeti majd be előadása látogatóit szeptember 22-én.

– Október 27-én a fürdővárosiakat Szűcs László író-szerkesztő várja, aki Nagyváradról érkezik, és különleges könyveket mutat majd be a publikumnak, melyek témája főként az idén megjelent nagyváradi kortárs irodalom lesz. A szeptemberi és az októberi programot is az NKA támogatja – emelte ki az elnök.

– Novemberre egy konferenciát szervez az egyesület, melyen több író és szerző mutatkozik majd be, és egy színházi előadás is érkezik Gyulára, Dolgokról egy földi szellemnek címmel. A kézdivásárhelyi Városi Színház produkcióját a Mácsafej zenekar előadásában, Kolcsár József rendezésében láthatja, hallhatja a közönség. A programot az EMMI támogatja.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy az egyesület a következő évre is számos kulturális eseményt tartogat, így grafikai és fotókiállítások, erdélyi írók könyvbemutatója és további előadások színesítik majd a fürdőváros kulturális életét. Az egyesület tervei között még egy rajztábor szervezése is szerepel.

Forrás: gyulaihirlap.hu

SZŰCS LÁSZLÓ ÍRÓ, SZERKESZTŐ A VÁRAD FOLYÓIRAT FŐSZERKESZTŐJE AKI A HATÁRON TÚLI KORTÁRS IRODALOM TÉMAKÖREIBE ENGED BETEKINTÉST. Azonkívül több újonnan kiadott kortárs irodalmi könyv bemutatására IS SOR KERÜL, s egyben lehetőség nyílik azok megvásárlására is.

SZŰCS LÁSZLÓ előadása október 27-én péntek délután 16.30 kor a MOGYORÓSSY JÁNOS VÁROSI KÖNYVTÁR kis előadó termében lesz hallgatható.

A következő programunk egy egész napos konferencia lesz november 8-án TÖBB ÍRÓ, KÖLTŐ, ELŐADÓ SZEMÉLYÉBEN, a konferencia záró előadása a KÉZDIVÁSÁRHELYI VÁROSI SZÍNHÁZ RÉSZÉRŐL KOLCSÁR JÓZSEF RENDEZÉSÉBEN
KÉT KÖLTŐ ÓRIÁS MŰVEI: FEKETE VINCZE – SZILÁGYI DOMOKOS VERS-ZENE-SZÍNHÁZ

DOLGOKRÓL EGY FÖLDI SZELLEMNEK című előadás, amely november 8-án szerda este 19-órakor a GYULAI VÁRSZÍNHÁZ KAMARATERMÉBEN lesz megtekinthető. A   MÁCSAFEJ ZENEKAR KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL. Ének: KOLCSÁR JÓZSEF

ELŐADÁS PROGRAMJAINKAT AZ EMBERI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMA emi NEA és az NKA NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATJA

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

AZ AKTUÁLIS HÓNAPBAN MINDEN IDŐPONTBAN MEGTEKINTHETŐ LESZ AZ ADOTT RENDEZVÉNYRŐL A RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ ÉS ISMERTETÉS.

Nincs még hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..